RSS Lindas bloggRSS Evas blogg

Linda Hedström

Född: 14 Augusti 1980
Familj: Sambon Jonas, sonen Arvid 3 år och bonusdottern Alva 10 år
Arbetsuppgifter: Chef
Hobby utanför jobbet: Träna med PTn och umgås med familjen.
Arbetat i stallet sedan: A-licens sedan december 2012
Bästa häst jag har kört: Scarlet Night, Järvsöfaks
Bästa häst jag har ridit: Hot Tub
Favorit tränare: Gunnar Melander
Vinstrikaste häst i stallet 2015? Reoder
Oanad Talang: Snart bra på att baka bullar

Passhästar: Chip Storm (Eva), Lovely Lohr, La Dama Futura, Lolee Rockza & Thula Scott.

linda hedstrom-linda-s-0

Bakgrund inom travet:

Jag kom in i travvärlden ganska tidigt i livet, det började med att jag låg under en filt i rockarden när min mamma tränade sina två mindre talangfulla hästar.

Min första häst, ett mer vildt än tamt B-ponnysto, envisare häst tror jag är svårt att hitta, hon prövade mitt tålamod många gånger.

Så småningom var det dags för en större häst, det blev en D-ponny som man kunde tävla hoppning med, då mitt intresse hade halkat över till ridsportsidan.

När jag var i 15 års åldern hade min mamma tränat fram en springare vid namn Modd Spillra som började tjäna lite pengar. Jag insåg då att ridningen i bästa fall kunde ge mig en rosett, vilket kan vara svårt att livnära sig på. Bytte snart ut min snälla ponny mot en 1,5 årig kallblodsvallack, Fjälltomten, han tjänade ca 150 000 med mkt hjälp från min mamma, sen blev det inga fler ridhästar för mig.

Valde att gå 3-årigt hästgymnasium i Hudiksvall, efter det var planen att jag skulle jobba 1,5 år hos duktiga tränare, för att sedan skaffa mig egen proffslicens.

Det blev:
1,5 år hos Jörgen Westholm – Tränade unghästar och fick lära mig mycket om exteriörbedömninig.
1,5 år hos Jan-Olov Persson – Hade eget stall på banan med 8 kallblod. En lärorik tid.
5 månader åt Stefan Melander (Frankrike) – Jobbade ett vintermeeting, fick ta hand om fina hästar som startade i b.la Prix D’Amérique.
3 år hos Brett Pelling (New Jersey,USA) – Började som hästskötare men efter ett år blev jag assisterande tränare. Fick chansen att jobba med många fina unghästar, körde även 27 lopp, 4 segrar och ca 640 000kr inkört.
5 månader hos Lindy farm (Florida, USA) – Assisterande tränare.
3 månader hos galopptränare David Hayes (Adelaide, Australien) – Hästskötare och veterinär assistent på en stor farm med över 500 hästar.

Väl tillbaka i Sverige med mycket erfarenhet men inget material, proffslicens kändes då avlägset. Tog istället ut amatör/montelicens och började träna ett par egna hästar. En av anledningarna att återvända hem var för att montesporten började växa fram, en utveckling av svensk travsport som jag ville vara delaktig i.

Red mitt första lopp 29 april 2007(Bodbäckslappen), vilket resulterade i seger som gav mersmak. 2010 uppnådde jag ett av mina stora mål, att bli SM-vinnare.

För några år sen köpte vi våran drömgård, nu har vi ca 20 hästar i träning och den 1 december 2012 plockade jag ut min proffslicens. Skulle även vilja åka på ett litet äventyr i Frankrike, är en dröm att få rida montélopp där. :)

KONTAKT

Linda Hedström
Hållsta 212
824 93 Hudiksvall

Tel: 070-205 88 19
Email: linda46056@hotmail.com